UK flag

Mentometer AS:

  • Tlf. (+47) 22 00 76 50

Hellbillies

Hellbillies
  • Facebook
  • MySpace
  • Homepage

At Hellbillies regnes blant landets fremste live musikere, har aldri vært en godt bevart hemmelighet. De er et av landets aller fremste band og har stor suksess også på plate. En vellykket blanding av amerikansk country og sørstatsrock, med tekster på klingende hallingdialekt har gitt dem et stort publikum, med fans fra sju til sytti. Siden platedebuten Sylvspente boots i 1992 til det nyeste albumet Leite etter lykka har de solgt godt over en halv million plater.

Hellbillies har til nå gitt ut 12 album – samleplater og live album inkludert – og spilt nærmere 1.500 konserter i Norge. Under Spellemannprisen 2007 ble Hellbillies tildelt den gjeveste prisen av dem alle; Årets Spellemann! Samme kveld vant de også Spellemann for beste country-album med skiva ”Spissrotgang”. Albumet solgte over 75.000 eksemplar og var Hellbillies’ første nr. 1 album på VG lista noensinne. I 2010 var Hellbillies igjen ute med nytt album og Leite etter lykka fulgte opp med over 60 000 solgte. I år er heltene fra Hallingdal igjen aktuelle med nytt album og vi gleder oss til mer fra Hellbillies.

Hellbillies slipper albumet "Tretten" den 5. november og lørdag 24. i samme måned fyller de Oslo Spektrum med mange tusen lykkelig fans!