UK flag

Mentometer AS:

  • Tlf. (+47) 22 00 76 50

Lars Håvard Haugen

Lars Håvard Haugen
  • Facebook
  • Twitter
  • Homepage

Hellbillies-gitarist Lars Haavard Haugen ga i fjor sitt første soloalbum, instrumentalalbumet ”Six Strings And The Truth”. Foruten å være gitarist og produsent i Hellbillies, har Haugen i en årrekke arbeidet med soloprosjektet.

”Six Strings And The Truth” fikk svært god mottagelse da det kom ut i 2011. Aftenposten ga en sterk femmer og skrev blant annet: "Synger overbevisende uten sang - mesterlige detaljer som gleder", mens Dagbladet kronet konserten på by:Larm i fjor med en sekser med følgende nesegruse beundring: "Haugen ga nylig ut instrumentalalbumet «Six Strings And The Truth», og natt til lørdag fortalte han sin versjon av sannheten til et etter hvert måpende publikum. Hva denne mannen får til! For en teknikk, og for en kontroll han har på fingrene når de løper opp og ned gitarhalsen..."

Haugen er inspirert av store gitarister som Steve Morse og hans Dixie Dregs, samt gitarfantomene i The Hellacasters. Låtene var fremfor alt velskrevne, arrangerte låter, mot grensen til det virtuose. ”Six Strings And The Truth” er instrumentalalbumet Lars Haavard Haugen alltid har ønsket å lage. Albumet er ikke en oppvisning i gitarsoloraid, men snarere ni låter der tradisjonell vokal er byttet ut med ”syngende” gitar. Med seg i bandet har han Kyrre Sætran (bass) og Trond Augland (trommer).

YouTube